پنج راه بالا بردن هوش عاطفی (1)

 

 

 

نود درصد کسانی که عملکرد خوبی دارند از EQ بالایی برخوردارند.

منتشر شده در 25ژانویه 2012 توسط  Preston Ni, M.S.B.Aدر Communication Success

 

هوش عاطفی (EQ یا EI) به توانایی فهم، مدیریت و بروز موثر احساسات یک فرد گفته می‌شود. و همچنن تعامل و  حرکت موفقیت آمیز با دیگران.

بنابر  Talent Smart، 90درصد کسانی که در محل کار خود عملکرد خوبی دارند، از EQ بالایی برخوردارند، در حالی که 80% کسانی که عملکردشان ضعیف است، EQ پایینی دارند. هوش عاطفی در شکل‌گیری، پیشرفت، نگهداری و بالا بردن روابط نزدیک شخصی به شدت کاربردی‌ست. برعکس IQ که در طول زندگی تغییر قابل توجهی نمی‌کند، EQی ما می‌تواند با تلاش ما برای یاد گرفتن و رشد کردن، افزایش پیدا کند. 

در ادامه 5 راه افزایش هوش عاطفی آمده است:

 

1. توانایی مواجه شدن با احساسات منفی


"ما همان چیزی می‌شویم که در طول روز به آن فکر می‌کنیم."

- رالف والدو امرسون

شاید هیچ جنبه‌ای از EQ مهم‌تر از جنبه مدیریت موثر احساسات منفی خودمان نباشد. به طوری که نتوانند ما را در خود غرق کنند یا اینکه قضاوتمان را تحت تاثیر قرار دهند. در راستای تغییر نوع احساساتمان در برخورد با یک موقعیت، باید اول نوع تفکرمان به آن را تغییر دهیم. Neuro-psychiatrist، دکتر دانیل امن، یک راه ساده برای تمرین طراحی کرده به نام «ANT-تراپی- کشتن تفکرات خودبه‌خودی منفی»، که کمک می‌کند تا تجربیات منفی‌مان را بررسی کنیم و احساسات منفی مرتبط با آن‌ها را کاهش دهیم. در این ویدیو دکتر امن، ANT- تراپی را توضیح می‌دهد. www.youtube.com/watch?v=7SGDnL1j7lw))

 

2.توانایی آرام و خونسرد ماندن زیر فشار


"مشکل از دهان می‌آید." (ضرب‌المثل چینی)

بیشتر ما سطح‌هایی از استرس را در زندگی تجربه می‌کنیم. چگونگی رفتار کردن در شرایط پراسترس، تفاوت بین فرد فعال و منفعل، و با‌وقار در مقابل عصبی را می‌سازد . تحت فشار، مهم‌ترین چیزی که باید در ذهن خود داشته باشیم این است که خونسرد بمانیم. چند راه حل فوری:

الف. اگر شما از دست کسی عصبانی یا ناراحت هستید، قبل از آنکه چیزی بگویید که بعدا پشیمان شوید، یک نفس عمیق بکشید و آرام تا ده بشمرید. در بیشتر موارد، در مدت زمانی که طول می‌کشد تا به ده برسید، راه حل بهتری برای برخورد با موضوع به ذهنتان رسیده که به وسیله آن بتوانید مشکل را به جای اینکه پیچیده‌تر کنید، حلش کنید. اگر هنوز بعد از شمردن تا 10 ناراحت و عصبی هستید، در صورت امکان زمانی را به دور از مشکل طی کنید، و بعد از اینکه آرام شدید دوباره با مساله روبرو شوید.

 

ب.اگر عصبی و مضطرب هستید، صورتتان را با آب سرد بشویید و کمی هوای تازه بخورید. هوای خنک می‌تواند به کاهش سطح استرس کمک کند. از نوشیدنی‌های کافئین‌دار پرهیز کنید که باعث تحریک بیشتر حالت عصبی شما می‌شود.

 

ج. اگر احساس ترس، افسردگی یا دلسردی می‌کنید، تمرینات ایروبیک زیاد انجام دهید. به خودتان انرژی دهید. راهی که ما از بدنمان استفاده می‌کنیم تاثیر زیادی رو احساسات ما دارد.  همان طور که می‌گویند: حرکت، احساسات را اداره می‌کند. وقتی شما زنده بودن و قدرت بدنتان را حس می‌کنید، اعتماد به نفس‌تان هم افزایش پیدا می‌کند.

 

د. اگر احساس دستپاچگی، مغشوش و گیج بودن و درگیری زیاد می‌کنید، بروید بیرون و ذهنتان را آزاد کنید. بروید به طبیعیت و خودتان را در احاطه رنگ‌های آبی و سبز که تاثیر آرامش‌بخش دارند، قرار دهید. چشم‌انداز وسیعی پیدا کنید و به دوردست‌ها نگاه کنید. قدم بزنید، نفس‌های عمیق بکشید، ذهنتان را خالی کنید. بعد با دید تازه‌ای برگردید.

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید مقالات زیر را بخوانید.

Eight Keys to Life Hardiness and Resiliency

How to Be Ultra Productive — 10 Tips for Mastering Your Time Now.

 

3. توانایی فهم نشانه‌های اجتماعی


"ما چیزها را آن‌طور که هستند نمی‌بینیم، آن طوری می‌بینیم که ما هستیم."

- آنایس نین


کسانی که EQ بالایی دارند، در توانایی درک و تفسیر احساسات، رفتارها و بروزات زبانی دیگران دقیق‌تر هستند. آن‌ها همچنین می‌دانند چطور به طور موثر قصد و هدف خود را روشن کنند. چند نکته برای افزایش دقت و درستی خوانش و فهم نشانه‌های اجتماعی: (بر اساس متنی از Ronald Adler و Russell Proctor II)

الف. وقتی یک بروز از کسی که به طور کامل نمی‌فهمیم می‌بینیم، باید قبل از نتیجه‌گیری قطعی، حداقل دو فرض در تفسیر رفتار او در نظر بگیریم. مثلا ممکن است من بخواهم تصور کنم دوستم جواب تلفن‌های من را نمی‌دهد چون می‌خواهد مرا نادیده بگیرد، یا اینکه می‌توانم احتمال اینکه سرش خیلی شلوغ است را هم در نظر بگیرم. وقتی ما از شخصی کردن رفتارهای دیگران پرهیز کنیم، می‌توانیم رفتارها و بروزات آن‌ها را عینی‌تر و معقول‌تر تفسیر کنیم. آدم‌ها کاری که می‌کنند را بیشتر به خاطر خودشان می‌کنند تا به خاطر ما. گسترده کردن دیدگاهمان نسبت به موقعیت‌ها، می‌تواند احتمال سوتفاهم را کاهش دهد.


"A negative look from someone else may mean nothing more than they're constipated"

- Daniel Amen

 

ب. وقتی لازم است، دنبال شفاف کردن موضوع باشید. اگر لازم می‌بینید، از طرف مقابلتان توضیحی بخواهید که چرا او دارد آن طور رفتار می‌کند. سوال‌های باز بپرسید مثل اینکه: "من کنجکاوم بدانم، می‌توانی بگویی چرا..." و از متهم کردن و قضاوت کردن پرهیز کنید. کلمات او را، با رفتار و زبان بدنش مقایسه کنید که متناسب باشد.

 

(ادامه دارد...)

نظرات 2 + ارسال نظر
ندا دوشنبه 15 مهر 1392 ساعت 13:06 http://facebook.com/neda.nasrabadi

متشکرم
لطفا ادامه اش رو هم بزارید
مطالب مفیدی بود
راستی لینک youtube باز نشد
با سپاس

سودابه جمعه 9 اسفند 1392 ساعت 07:38

مطلب بسیار مفید و قابل استفاده بود، مدتها به دنبال شناخت راهی برای بالا بردن هوش هیجانی بودم ، این مقاله کمکم کرد سپاسگزارم، موفق باشید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد