4. توانایی اظهار سریع وبیان احساسات دشوار، هنگاهی که لازم است
"این که چه کسی هستیم نیازمند این است که بتوانیم صریحا در مورد چیزهایی که برای ما مهم است صحبت کنیم، در مورد جایگاهمان در مسائل مهم احساسی موضع شفافی اتخاذ کنیم و اینکه محدودیتهایی را که در یک رابطه برای ما قابل قبول و قابل تحمل است، مشخص کنیم."
-هریت لرنر
زمان هایی در طول زندگی ما وجود دارد که مهم است ما مرزهایمان را به طور مناسبی مشخص کنیم، بنابراین مردم میدانند که ما کجا ایستادهایم و حد و حدودمان چیست. این میتواند شامل تمرینی برای حق ما در مخالفت کردنمان باشد (بدون اینکه ناخوشایند باشد)، : بگوییم "نه" بدون اینکه احساس گناه کنیم، اولویتهای خودمان را عملی کنیم، برای چیزی که میپردازیم چیزی بگیریم، و از خودمان در برابر سختی و ناراحتی حمایت کنیم.
یک روش برای زمانی که نیاز داریم که احساسات دشوار خود را بیان کنیم تکنیک XYZ است. من احساس X دارم وقتی تو عمل Y را در موقعیت Z انجام میدهی.
من قویا اعتقاد دارم که همراهانم باید مرا به اندازه سهم خودم بشناسند.
مناحساس ناراحتی میکنموقتی تو از من انتظار داری بیش از اولویتهای خودم به تو کمک کنم
من احساس ناامیدی میکنم وقتی تو از کاری را که گفته ای انجام میدهی انجام نمیدهی.
مناحساس بیهودگی میکنموقتی تو به جدی نگرفتن سرمایههای ما ادامه میدهی
احساسات من جریحه دار شدوقتی تو دیشب زمان شام مرا مسخره کردی
از جمله هایی که با "تو" شروع میشود و در ادامه طرف مقابل را متهم یا قضاوت میکند پرهیز کنید ، مثل "تو... هستی"، "تو باید..."، "تو نیاز داری که..."
زبانی که از چنین دستورالعملی پیروی میکند شنونده را در موضع دفاع قرار میدهد و باعث میشود او با دید بستهتری به حرفهایی که باید بگویی گوش کند
برای راهنمایی بیشتر در مورد نحوه ارتباط در روابط دشوار، مقالات زیر را ببیند.
Are You a Poor Communicator? How to Improve
Seven Ways to Say “No” and Keep Good Relations.
5. توانایی بیان احساسات صمیمی در یک رابطه شخصی نزدیک.
"ما در پناه هم زندگی میکنیم"
-گفتار سلتی
توانایی بیان موثر، پیشنهاد ارزشند و احساس عشق در حمایت و نگهداری از رابطههای شخصی نزدیک، ضروری است. در این مورد، "موثر" یعنی به اشتراک گذاشتن احساسات صمیمی با کسی در یک رابطه مناسب، به شیوهای قوی و مفید و توانایی پاسخگویی مثبت، هنگاهی که شخص دیگر به همان ترتیب کند.
قلب آدمی میپژمرد اگر به قلب دیگری پاسخ ندهد
-پرل باک
دکترروانشناس جان گاتمن به ابراز احساسات صمیمی "دعوت کردن" نام میدهد. دعوت کردن میتواند هر روش ارتباط مثبت بین دو نفر که اشتیاق زیاد به ارتباط نزدیک با هم دارند باشد. برای مثال:
دعوت زبانی: "حالت چطوره؟"، "چه احساسی داری؟"، "دوستت دارم"، "ازت ممنونم"،"من این مدل حرف زدنمان را دوست دارم"، "خوشحالم که این زمان را با هم گذراندیم"، "تو دوست خوبی هستی"، "متاسفم."
دعوت با زبان بدن: ارتباط چشمی مثبت، درآغوش کشیدن، لبخند زدن، نوازش آرنج، دست گذاشتن روی شانه.
دعوت رفتاری: پیشنهاد غذا یا نوشیدنی، کارت شخصی، هدیهای فکر شده، لطف مورد نیاز.
شنیدن همدلانه: درگیر شدن در فعالیتهای مشترک که یک پیوند نزدیکتری ایجاد میکند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد عشق و صمیمیت ببنید:
Irresistible and Funny Quotes About Love to Brighten Your Day
تحقیقات دکتر گاتمن نشان میدهد که رابطه سالم و نزدیک با یکدیگر به صورت طولانی یا کوتاه، بالای صدها بار در روز پیشنهاد میشود. کلمات و اشارات میتواند یک میلیون نوع داشته باشد، هر کدام از آنها در اصل میگوید، "من دلواپس تو هستم"، "من میخواهم با تو در ارتباط باشم" و "تو در زندگی من مهم هستی." دعوت پیوسته و استوار در حفظ و مراقبت و توسعه روابط شخصی و نزدیک، بسیار مهم است .این ویتامین عشق است.
"هنگامی که کسی تو را دوست دارد، شیوهای که اسم تو را صدا میزند متفاوت است. تو میدانی که اسم تو در دهان او امن است."
-بیلی، چهار ساله، تعریف عشق، گزارش شده در اینترنت
اگر این مقاله را مفید بافتید، لطفا آنرا با کسانی که برای شما مهم اند به اشتراک بگذارید. قدرتی در اراده خوب است که طنین میاندازد.
اگه یکی همش باهات در راتباط باشه اما هرگز هیچ پیشنهادی رو مستقیم بهت نده... باید چه برداشتی کرد؟ و احتمالا تو هم بهش زیاد محبت داشته باشی کلا... و معلومم باشه :دی
اینم جز روابط محسوب میشه دیگه
آخ آخخخ! نصیبه جان دست بر دلم نذار که فلان ...